Иран не прифаќа возила „Made in USA”

ОБЈАВЕНО НА:

Најмалку 500 сопственици на автомобили во Иран не можат д аги регистрираат возилата од германски и јапонски производители. Причината бизарна, биле произведени во САД.

И досега постоеше забрана за увоз на американски возила во Иран, а сега се оди чекор напред. Сега сите возила што се произведени во САД, без разлика на брендот се непожелн на улиците во Иран.

Доколку се ризикува да се вози не регистрирано возило, а полицијата ве фати тогаш ви се заканува затворска казна до две години. Инаку сите возила кои неможат да се регистрираат се легално купени, и на нив се платени сите давачки кон државата.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK