Огромен профит за Volkswagen во 2016

ОБЈАВЕНО НА:

Германски Volkswagen во 2016 година оствари нето профит од 5,1 милијарда евра, и го подобро работењето од 2015 година кога имале загуба од 1,6 милијарди евра.

Volkswagen во септември 2015 година призна дека имале инсталирано нелегален софтвер на стотина илјади возила со дизелски мотор што ја прикрива емисијата на штетни гасови на издувните системи.

Само во САД се платени 16 милијарди долари отштета на сопствениците на ваквите автомобили.
Сепак и покрај ваквите проблеми компанијата продаваше одлично лани, а менаџментот на компанијата најавува умерен ераст и во 2017 година.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK