Nissan им го продаде бизнисот со батерии на Кинези

ОБЈАВЕНО НА:

Nissan Motor (Nissan) објави дека компанијата влезе се согласила на приватниот инвестициски фонд GSR Capital (GSR) да им го продаде бизнис со батерии за електрични возила.

Во договорот се вклучени производни и развојни капацитети во Северна Америка, Велика Британија и Јапонија, а од GSR изразуваат својата решеност да ги развијат актуелните производни можност и да инвестираат во развој и да изградат нови капацитети во Кина и Европа.

Финализирањето на зделката меѓу Nissan Motor и GSR Capital се очекува до крајот на оваа година.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK