McLaren ќе нуди гаранција од 12 години

ОБЈАВЕНО НА:

Кога плаќате многу пари за некој модел очекувате истиот не само да го подигне вашиот адреналин, туку и да биде квалитетен. А тој квалитет, или потврдата за него од страна на производителот се искажува преку гаранцијата што ја добивате од фабриката. McLaren сака да покаже дека нивните возила се навистина квалитетни, и ќе понуди 12 години за нивните сопственици.

Се работи за продолжена гаранција, што е добра препорака во однос на стандардната. Имате тригодишна гаранција со неограничен број на километри. Претходно тоа беше за седум години, а сега истата е на 12 години.

Истото е однесува и ако купит еполовен McLaren, но тој несмее да биде постар од 10 години, и мора да биде дел од линијата на спортски или суперспортски возила, и несмее да има повеќе од 160.000 км.
Ова доаѓа како одговор на Ferrari кои неодамна почна да нуди седумгодишна гаранција.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK