BMW верува дека Series 7 може да ја победи Mercedes S Class

ОБЈАВЕНО НА:

Иако редизајнираната серија 7 на BMW не успеа да постави рекорди во својот сегмент во 2016 година, извршните лица на BMW во SAD сѐ уште веруваат дека може да биде победена S Class.

„Сѐ на сѐ имаме многу задоволни купувачи, и имаме јасна цел да бидеме лидер и во сегментот. Но, тоа не се случува преку ноќ, изјавил Лудвиг Вилих, главниот BMW Group за американскиот регион.

Оваа цел може да се постигне во 2017 година според Вилих, потврдувајќи дека продажбата на серија 7 е зголемена за 10 отсто во март 2017. Во првиот квартал од годинава се продадени 2.103 возила на BMW, а 3.648 возила на Mercedes S Class.
Според извештаите во 2016 година биле продадени вкупно 12.918 возила на BMW Series 7, во споредба со 18.803 на Mercedes S class.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK