Ова се автомобилите со најсмешни имиња

ОБЈАВЕНО НА:

Читајќи го насловот можеби веднаш на памет ви паднаа неколку автомобили со смешни имиња. Daihatsu Naked (гол) и Mitsubishi Lettuce (зелена салата) се можеби првите автомобили кои ви паѓаат на памет, но покрај овие има и многу други.

Интернет сајтот Axleaddict.com направи рангирање на 10-те автомобили со најсмешни називи односно имиња.

Прв на листата се најде автомобилот Mazda LaPuta за чие име и не треба да се кажува преводот. На следната позиција се најде моделот Skoda Laura кој кај нас е познат под името Octavia. Laura на еден од јазиците во Индија значи пенис.

Моделот Pajero на Mitsubishi е следен на листата. Во земјите од шпанско говорно подрачје поседувањето на овој автомобил ќе направи да сте цел на шега од проста причина што зборот Pajero (пахеро) значи „дрк….а.

Уште еден вулгарен назив за автомобил е Fitta. Овој назив е на производителот Honda, а во Шведска и Норвешка со овој назив се означува женскиот полов орган.

Nissan Брбушка. Така би звучел моделот Nissan Moco доколку го преведете на шпански јазик. На листата се ајде и Buick LaCrosse што повтроно во неформалниот говор означува „дрк….а.

Место на оваа листа обезбеди и Toyota и нејзиниот модел MR2. Со оваа ознака во Франција, во сланг говорот се означува “срање”. “Пенис” возете доколку поседувате Ford Pinto и живеете во Португалија и Бразил како и останатите земји каде службен јазик е португалскиот.

Повеќекратно значење има и називот Santa Fe кој Hyundai го користи за својот SUV модел. На арапски овој назив означува “лоша смрдеа”. Последен на листата е Lamborghini Reventon. Иако овој автомобил е симбол за престиж, сепак името во превод значи дупната гума.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK