Над 90.000 возила Opel Corsa треба да се јават на сервис

ОБЈАВЕНО НА:

Модели на Opel Corsa произведени во Франција во периодот од 2019 до 2021 година ќе треба да се јават на сервис за да биде отстранет проблемот кој е детектиран.

Станува збор за „електричното заземјување кое може да биде недоволно. Ова може да доведе до неочекувано отворање на страничните воздушни перничиња, зголемувајќи го ризикот од повреда“, се вели во објаснувањето на европскиот систем за предупредување за продукти.

Со повикот за сервис се опфатени моделите со Opel Corsa и Corsa e со 3 и 5 врати. Вакви проблеми се најдени и кај примероци продадени во Грција.

Вкупниот број на модели со ваков дефект се 92.851.

Opel recall code: E202008520 (20-C-192)
Affected models: Corsa F, Corsa e
Vehicle numbers (worldwide): 92 851

Source: Rapex Alert 16/2021 A11/00032/21

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK