НЕМА ШЕГА СО ГЕРМАНЦИТЕ: Казна од 10.000 евра ако ви го најдат овој предмет во возило

ОБЈАВЕНО НА:

Познато е дека Германците имаат закони во сообраќјаот кои знаат да бидат строги, но важно е дека сите се обидуваат да ги почитуваат. Ако случајно погрешите, следува казна. Но, за еден секојдневен предмет во автомобил во Германија можете да добиете казна од 10.000 евра

Може да ги изгубите нервите во сообраќајот. Да пцуете, но сепак, важно е секогаш да се однесувате смирено и претпазливо. И не само затоа што импулсивните дејствија зад воланот се особено опасни, туку и затоа што одредени прекршоци, на пример, може да резултираат со парична казна до 1.500 евра. Сепак, возачите може да се соочат со казна до 10.000 евра доколку имаат недозволен предмет на своето лице.

Се работи за нож. Имено, професионалните готвачи или ловци можат да имаат нож во своето возило, бидејќи им е потребен за секојдневна работа.

Меѓутоа, при транспорт на ножеви важат најстрогите прописи. Џебниот нож или оној со сечило помало од 12 сантиметри не е проблем во повеќето случаи.

Но, во автомобилите се забранети специјални ножеви или оние со сечило подолго од 12 сантиметри. Професионалците мора да ја почитуваат и забраната доколку сакаат да избегнат казна од 10.000 евра, пишуваат германските медиуми.

Одредени ножеви се генерално забранети. Тие не смеат да бидат сопственост или транспортирани. Тие вклучуваат, на пример, ножеви со сечила подолги од 8,5 сантиметри. А што ако за работа ви треба фиксиран нож со подолго сечило и треба да го транспортирате?

Најважното нешто за забраната за артикли е што треба да го чувате опасниот нож во затворен контејнер доколку сакате да се спасите од казна од 10.000 евра во Германија. За тоа може да биде соодветен куфер.

Никогаш не смеете да ставате нож во преградата за ракавици на автомобилот. Сè додека предметот е на дофат, вие го прекршувате законот. Но, доколку предметниот предмет не ви е потребен за работа, можете едноставно да го оставите дома, пишуваат германските медиуми.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK