За лошото возење виновен е филмот „Брзи и бесни“

ОБЈАВЕНО НА:

Истражување коешто го направиле новинарите на The New York Times покажало дека филмот „Брзи и бесни“ има лошо влијание на возачите на автомобили. Според направената анализа на 192.892 случаи на нарушување на безбедноста на патиштата дојдено е до заклучок дека има една тенденција во најголемиот дел од нив.

Споредбата е направена меѓу казните коишто се делени три недели пред и три недели после промоцијатга на филмот.

Се покажало дека казните за зголемена брзина после премиера на некое од продолженијата на „Брзи и бесни“ се зголемувале за 20 проценти.

Ова истражување се спроведува од 2012 и 2017 година и важи за сите продолженија на филмот во овој период.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK