Volkswagen го прави новото возило за „Лудиот Макс“

ОБЈАВЕНО НА:

Еден од начините да се добие добар имиџ е да се направи или понуди возило што ќе биде дел од некоја ТВ серија или филм. За следното продолжение на познатио тфилм „Лудиот Макс“ е распишан конкурс за возилото што треба да се појави во истиот филм.

Германски Volkswagen се пријави на аудицијата и веќе има возилот з акое смета дека ќе ги задоволи вкусовите на режисерот.

Моделот е наречен Korama, но нема да се појави во продажните салони. Овој модел е само производ на маркетинг агенцијата од Сиднеј која соработуваше со Volkswagen на изработка на реклама за австралискиот пазар.

Korama е направен на основа на VW Amarok и ќе биде искористен во кампања за претставување на новата генерација на пик ап возила. Им требало пет недели да се направи футуристичка каросерија која само е ставена на шасијата на Amarok V6.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK