Во Италија нема „фалични“ дизелски мотори

ОБЈАВЕНО НА:

Тестовите спроведени на Еуро-5 дизелските мотори што се продавале во Италија не се најдени проблематични направи што би биле вградени, потврди италијанскиот министер за транспорт објавувајќи го конечниот извештај.

Истрагата била направена на 18 возила од различни производители, а беше спроведена по избивањето на скандалот со возилата на Volkswagen.

Во ова тестирање не биле земени предвид возилата на VW кои се уште се под истрага на јавниот обвинител. Конечниот извештај следи по оној првичен презентиран во Европскиот парламент во октомври, кој не бил официјално објавен а според кој на Fiat Chrysler му било дозволено да ги прескокне тестирањата за време на истрагата.Подоцна биле направени и тие тестови и се вклучени во финалната верзија.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK