Apple доби дозвола за тестирање на автономни возила

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата се приклучува на групата што засега има ексклузивно право да тестира автономни возила во Калифорнија, како што се: BMW, Hondam, Ford, General Motors, Mercedes, Tesla и Volkswagen, и Google.

Развојот на технологијата за автономно управување на автомобилите направи од страна на Apple голем чекор напред, откако државата Калифорнија му дозволи на технолошкиот гигант да почен тестирање на автономни возила.

Компанијата се приклучува на група од автомобилски производители кои исто така работат на оваа проблематика, и веќе тестираат свои возила. Apple и порано ја покажа својата заинтересираност за тестирање на технологија за автономно управување.

Apple работи на проект за високо технолошко возила под кондноиме project Titan. Неодамнешните шпекулации говорат дека компанијата може да ја продаде својата технологија на други компании. Партнер на Apple во ова ќе биде Bosch.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK