Најевтиното возило во светот станува електрично

ОБЈАВЕНО НА:

Тата Nano е возило кое е наменето за посиромашните пазари каде секој би требало да биде мобилен и да може да си дозволи да вози автомобил. Сега компанијата оди чекор напред, па на своите купувачи ќе им понуди и електрична верзија. Таа треба да се појави до крајот на годинава.

Tata Nano со години работи на најевтиниот автомобил во светот со цена од 2.500 долари. Можно е по пуштањето на електричната верзија на моделот во продажба истото да стане најевтиното електрично возило во светот.

Во концептуална форма модел беше претставен уште во 2010 година, а сега автомобилот оди во производство. Цената се уште не е објавена, но потенцијалните купувачи се компаниите за изнајмување автомобили.

Според прелиминарните информации, дометот со едно полнење на батериите ќе биде во рамките на 160 км. Нејзиниот развој го направи британскиот инженерски центар на компанијата. Во моментов класичен верзија на Tata Nano се нуди само со 624 см3. работна зафатнина, двоцилиндричен бензински мотор со моќност од 38 КС, а има и варијанта на плин.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK