Mercedes ја прекина поддршката и нарачката на резервни делови за Русија

ОБЈАВЕНО НА:

Mercedes и зададе нов удар на Русија откако објави дека ќе престане да ги поддржува повеќето сервисни програми за нејзините автомобили. Дополнително, Германците ќе го стопираат и пристапот до системите и софтверот за тјунинг и дијагностика на автомобили за дилерите и сервисните центри во земјата.

За регистрација во системот се користат препознавање на лица и точна локација, што ќе го направи речиси невозможно заобиколувањето на овие мерки.

Информациите за ова доаѓаат од Синдикатот на автомобилски услуги на мрежата Телеграм, кои се повикуваат на писмо од Mercedes Benz RUS JSC. И ако тоа не е доволно, Mercedes неодамна привремено го прекина снабдувањето со резервни делови од главниот магацин.

По затворањето на фабриката на брендот во Русија и повлекувањето од рускиот пазар, Германците известија дека чекањето за делови ќе биде до 6 месеци.

Последниот удар што го зададе компанијата е поврзан со официјалната нарачка на дупликат клуч од претставници на брендот. Сервисните центри немаат можност да контактираат со седиштето на компанијата за да направат нови клучеви, а нивното правење без нивно знаење е забрането.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK