Крадците преферираат германски возила – и Toyota Land Cruiser

ОБЈАВЕНО НА:

Секојдневно голем број на автомобили „ги менуваат сопствениците“, а на мета на крадците најмногу се германските возила. Но, во истражувањето направено токму од германска агенција, на врвот на најкраден модел е Toyota Land Cruiser.

Здружението на германски осигурителни компании, GDV, објави листа на автомобили кои се најчеста мета на крадците ширум Германија. Интересно е да се напомене дека премиум моделите на премиум брендовите доминираат на оваа табела, а посебно се популарни SUV моделите.

Минатата година, во рацете на крадците завршиле 18.277 возила. Тоа е 382 возила помалку отколку во 2015 година, но и покрај тоа, сепак бројката е навистина голема. Вкупната штета што осигурителните компании мораа да ја платат минатата година изнесуваше околу 300 милиони евра.

Ова е листата на најкрадени автомобили во Германија во 2016 година:

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK