Јапонија забрани извоз во Русија на половни возила, електрични возила и оние со 1,9 литарски мотори

ОБЈАВЕНО НА:

Јапонија го проширува списокот на стоки забранети за извоз во Русија, што ќе стапи на сила на 9 август, соопшти Министерството за економија на земјата.

Списокот на забранети стоки вклучува автомобили со зафатнина на моторот поголем од 1,9 литри, хибридни автомобили и електрични возила, чамци, метали и метални производи, текстил, гуми и друга стока.

Објавената прелиминарна листа на стоки забранети за извор во Русија вклучува автомобили и резервни делови за нив, вклучително и оние со бензински и дизел мотори со волумен од повеќе од 1,9 автомобили, хибридни автомобили и електрични автомобили.

Во моментов, списокот на забранети стоки за извоз во Русија вклучува:

* Хемикалии и други супстанци, вклучувајќи восок, водород пероксид, бои и пигменти, мастила за печатење, лубриканти, хартија за преработка на текстилни влакна, кожа, дрво и други материјали, модифициран скроб и лепила;

* фотографски и филмски материјали, вклучувајќи фотографски филм на ролна;

* Индустриски хемиски производи – катализатори, катализатори

* пластика и производи од пластика (вклучувајќи акрилни полимери); каучук производи од каучук (гуми за големи превозни средства); дрво и производи од дрво, вклучувајќи иверица, фурнирна иверица, мебел;

* органско и композитно дрво и производи од дрво;
целулоза и отпадна целулоза, целулоза, картон и картонски производи;

* Памук и памучни ткаенини, предива, вештачки влакна и текстилни производи направени од нив; ткаенини, индустриски текстил, трикотажа, половна облека;

* песок, гипс, цемент, азбест, глина, асфалт и други слични материјали; Керамика, стакло и производи од стакло; железо, бакар, никел, алуминиум, олово и други метали и нивни производи;

*Железнички локомотиви, возни превозни средства, електрични локомотиви и дизел локомотиви.
јахти, шлепери или транспортни чамци итн..

 

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK