Ferrari со зголемени очекувања за добивката

ОБЈАВЕНО НА:

Ferrari ги зголеми очекувањата поврзани со добивката за оваа година. Тоа го соопшти самата компанија откако оствари одлични финансиски перформанси во третиот квартал годинава.

Според финансиските перформанси за третиот квартал, EBITDA параметарот односно добивката пред камата, дано, депрецијација и амортизација изнесува околу 3,7 милијарди евра што е повеќе од очекуваното и за третиот квартал.

Истовремено, поради овие перформанси, вредноста на акциите на компанијата на берзата во Милано се зголеми за 5,6%.

Во соопштението се наведува дека клучна улога во овој раст има зголемената продажба на моделите Portofino и 812 SuperFast.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK