Електричен велосипед на водород кој минува 150 км. (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Компанијата Pragma Mobility го има во својата понуда нестандардниот електричен велосипед, кој ги полни батериите од водородна ќелија. Целосно наполнет Alpha Neo може да помине растојание до 150 километри. Иновацијата чини 5.690 евра

Ова е речиси класичен електричен велосипед, но главниот извор на енергија не е литиум, туку водороден блок со мала горивни ќелии од 480 W. Складира 67 g водород под притисок од 296 атмосфери.

Максималната брзина на иновативниот велосипед е 25 km/h, а брзото полнење со еколошки чисто гориво дава досег до 150 km. Но, импресивна е и цената на новите артикли – 5.690 евра.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK