BMW со голем пораст на нето добивката

ОБЈАВЕНО НА:

Еден од најголемите германски производители BMW објави одлични финансиски перформанси потенцирајќи го растот од 11,5% на нето добивката.

Во третиот квартал годинава, BMW оствари профит од 1,55 милијарди евра што е пораст за 11,5% во споредба со истиот период минатата година.

Аналитичарите сметаат дека големо влијание врз овој одличен перформанс има подновената понуда како и зголемената продажба на спортски возила.

Сепак, на годишно ниво за оваа календарсска година не се очекува BMW да оствари голем профит пред се поради големите инввестиции што ги направи и ќе ги направи, а се однесуваат на развојот и производството на електрични автомобили.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK