Злато за Audi Q2 на германскиот натпревар за дизајн

ОБЈАВЕНО НА:

Моделот Audi Q2 го доби највисокото признание – златен медал во натпреварувањето за „Германски дизајн“ и тоа за „извонреден продукциски дизајн – транспорт“.

Според изјавата на жирито, Audi Q2 изненадило со дизајнот што е целосно независен, а не само помала верзија на неговите поголеми браќа. Новиот СУВ се претставува како автомобил со балансирани пропорци, што нуди многу пространост за неговата класа, и најмалку што е тоа е забавен. Интелегентен автомобил што има потенцијал да биде трендсетер.

Германската дизајнерска награда ја доделува Германскиот дизајнерски совет и е една од најпрестижните во дизајнерската индустрија. Со наградата, меѓународното жири го препознава и признава иновативните продукти и проекти кои поставуваат нови терени во Германија и во светскиот дизајнерски свет.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK