Саемот во Франкфурт го заобиколуваат девет брендови

ОБЈАВЕНО НА:

Освен Женева, на сите други големи и влијателни саемски манифестации има брендови што решаваат да не настапуваат. Есенва по 67. пат ќе се одржи саемот во Франкфурт, но тој ќе биде посиромашен за неколку автомобилски брендови.

Вкупно девет компании решија да го прескокнат Франкфурт, најчесто поради маркетиншка стратегија или намалување на трошоците.

Од порано тоа го најавија Ford и Volvo, кои освен во Женева и некои саеми во Кина и Америка на другите ги нема. Сега Франкфурт ќе го пропуштат и Alfa Romeo, Jeep и Nissan. Француска PSA делумно го откажа учеството, па во Франкфурт ќе биде само Citroen.

Официјално во Франкфурт нема д абидат следниве брендови: Alfa Romeo, DS, Fiat, Ford, Infiniti, Jeep, Nissan, Peugeot и Volvo.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK