Fiat Chrysler повлекува повеќе од 1,3 милиони возила

ОБЈАВЕНО НА:

Fiat Chrysler повлекува повеќе од 1,3 милиони возила од целиот свет за да го поправи дефектот на алтернаторот или проблемот со електричните водови кој може да доведе до неочекувано активирање на воздушните перничиња.

Повлекувањето на возилата е поради дефект во електричните водови и опфаќа речиси 771.000 модели на Dodge Journey и Fiat Freemont SUV произведени од 2011 до 2015 година. Во соопштението од кoмпанијата се вели дека жиците можат да се оштетат од украсот на воланот и да предизвикаат краток спој. Од компанијата Fiat Chrysler наведуваат дека се регистрирани пет случаи на полесни повреди поради тој проблем.

Алтернаторите можат прерано да се потрошат, што може да доведе до застој на моторот и други проблеми со кочниците кои спречуваат блокада на тркалата и со електронската контрола на стабилноста.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK