Audi го продава Ducati за 900 милиони евра

ОБЈАВЕНО НА:

По само пет години заедничка љубов, Audi и Ducati ќе се разделат. Германците сакаат да ја продадат мото марка со цел да се ублажат последиците од аферата дизелгејт.

Има најмалку четири заинтересирани компании што сакаат да го купат Ducati, но засега Audi ја одолговлекува работата. И сѐ со надеж дека ќе може да ја качи уште малку цената.

Во 2012 година Ducati беше купен за 860 милиони евра, а сега цената на мото брендот се проценува на 892 милиона. A Audi очекува со уште мало одолговлекување на ја покачи цената за уште некој милион.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK