Audi А9 е-Trоn станува најтоп модел на компанијата во 2024 година

ОБЈАВЕНО НА:

Целосно новиот електричен седан со името А9 е-Trоn ќе ја добие улогата на највисоко позициониран модел во понудата на Audi во 2024 година, тврдат од британското списание Аutосаr. Новата топ лимузина ќе се бори за клиенти со Mеrсеdеs-Bеnz ЕQS.

За да се наметне во овој високо конкурентен сегмент, А9 е-Trоn ќе треба на клиентите да им понуди нешто повеќе од ривалство како во областа на техниката така и во однос на дизајнот.

Се предлага инженерите на Audi да се заложат за електромотори од новата генерација, батерија со рекорден капацитет, 5G-поврзаност и системот Car-to-X, кој го предупредува возачот за пречки на патот, сообраќаен метеж, сообраќајни незгоди и слично.

Новиот флагман на Аudi носи внатрешна ознака Е6 и сè уште се наоѓа во рана фаза од развојот. Според неофицијална информација ќе има каросерија на седан или лифтбек и надворешни димензии како кај А7, но во втрешниот дел како кај А8.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK