Аирлија: Дизелот поскапува за 3 денари!

ОБЈАВЕНО НА:

Наскоро дизелот ќе поскапи за 3 денари, бидејќи Владата реши да ја зголеми акцизата. Откако одлуката ќе биде објаена во Службен весник, истата ќе може да почне да се применува. Така веќе нема да го имаме далеку, далеку најевтиниот дизле во Европа и соседството, а како што тргнало неговата цена може и брзо да се изедначи со онаа на бензините.

Владата на вечерашнава седница го разгледа и го усвои предлог законот за изменување и дополнување на Законот за акцизите со кој се предлага зголемување на висината на акцизата на гасно масло (дизел гориво) кое се користи како погонско гориво и на гасното масло што се користи како гориво за греење, за 3 денари, соопшти владина служба за информирање.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK