Топ 10 за 2018 година: Кои се најдобрите десет авио компании

ОБЈАВЕНО НА:

Ако често патувате користејќи ги услугите на авиосообраќајот тогаш е важно да се знае кои компании ги нудат најдобрите услуги. Секако важно е да се знае и кои од нив превезуваат најголем број на патници, нудат најмногу линии, и се најбезбедни.

Туристичката агенција eDreams направи таква ранглиста на која ги подреди најдобрите десет авионски компании во светот за 2018 година.

При правењето на анализата се користени податоци од 60.000 патници од 43 држави и нивните летови.

ТОП 10 ЛИСТА

10. Tap Portugal

9. Air France

8. Aeroflot

7. Scandinavian Airlines

6. Emirates

5. Austrian Airlines

4. Lufthansa

3. Swiss International Air Lines

2. Aegean Airlines

1. Turkish Airlines

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK