Освежен Volkswagen ID.3 доаѓа со голем број новитети и подобрувања

ОБЈАВЕНО НА:

Volkswagen ги откри првите детали, слики и видео од сериозно ажурираната верзија на првиот од ваков вид и основна електрична фамилијарна ID. на марката 100% електричен модел ID.3.

Како области со најзначајни промени во новиот ID.3, имплементирани врз основа на повратни информации од корисниците, Volkswagen ги посочува дизајнот, подобрувањата во однос на употребените материјали, воведувањето нови функционалности на вградениот систем за поголем мир при работа, зголемена безбедност и други.

Новиот ID.3, кој е еден од десетте нови електрични модели што Volkswagen ќе ги лансира до 2026 година, добива и систем за планирање на маршрути за електрични возила кој може да ги конфигурира запирањата за полнење за време на подолги патувања. на начин што тие се кратки како можно како врвно времетраење

Стандардната опрема на Volkswagen ID.3 вклучува 5,3-инчен дигитален панел со инструменти и 12-инчен дисплеј за инфо-комуникацискиот и мултимедијалниот систем, кој исто така добива нов интерфејс, а како дополнителна опрема, проекција head-up екран со додадена реалност.

Volkswagen ID.3 редизајн 2023

Паралелно со објавувањето на новиот ID.3, од Volkswagen велат дека вкупната продажба на претставници на семејството ID. во која има 6 пазарни понуди, ја поминала границата од 600.000 единици.

Што се однесува до погонот, моделот го задржува истиот електромотор со 204 KС, кој вртежниот момент од 310 њутн метри го пренесува на задните гуми. Батеријата има капацитет од 58 kWh или 77 kWh и обезбедува соодветно 426 километри досег или 546 километри досег под најдобри услови. Со станица за брзо полнење, ID.3 со поголема батерија може да се наполни до 80% во рок од 30 минути. Со помалата батерија, моќноста паѓа на 120 kW, а времето се зголемува на 35 минути.

 

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK