Во Кина сѐ е можно: Промовиран трамвај без шини (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Помислата на трамвај секогаш асоцира на шини. Но, сега постои трамвај кој има тркала, и не се движи на шини. промовиран е во Кина во провинцијата Хунан.

Трамвајот е долг 32 метри и висоk 3,4 метри. Може да прими 307 патници и да се движи со брзина до 70 км/ч.

Шините се заменети со бели линии на патот, а се контролира со стотина сензори. Користи гуми, па изгледа како да се возите со автобус.

Литиум јонските батерии овозможуваат возење од 25 км. со полнење од само 10 минути

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK