Србија до Владивосток: Нишлија со мотоцикл тргна во авантура

ОБЈАВЕНО НА:

На аватуристите секогаш и паѓа на ум како да го покаќат сопствениот адреналин, а истовремено да имаат за совладување на некој предизвик. Предраг Перуновиќ од Ниш решил со мотоцикл да мине 16.000 километри, и крајна дестинација да му биде Владивосток на крајниот исток на Русија.

На патот до Владивосток, Перуновиќ ќе патува со нов мотор BMW со кој ќе мине низ Бугарија, Турција, Грузија, Ерменија, Азербејџан, Казахстан и Русија. Наголем предизвик би требало д абиде делницата меѓу Азербејџан и Казахстан каде има степски предели.

Планот е поделен во четири делови, и после секој дел ќе има лекарски прегледи за да види во каква кондиција ќе биде, и ако е сѐ во ред тогап авантурата продолжува.

Прочитајте го целото интервју со Перуновиќ за сити радио од Ниш.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK