Раскрсницата со најмногу семафори – дури 42 на едно место

ОБЈАВЕНО НА:

Не може да се каже со сигурност дека е раскрсница со најмногу семафори, но една раскрсница во Англија има дури 42 семафори.

Станува збор за раскрсница во населбата Беверли во источниот дел на градот Јоркшир (Англија). Поради овие семафори ова место е нашироко познато во Англија, а според локалното население има и доста случаи кога возачи од други делови на Англија не можат да се снајдат на оваа раскрсница.

Токму поради овие бројни семафори, жителите на оваа населба ги нарекуваат “Црвени фенери” алудирајќи при тоа и на црвените квартови во Амстердам каде доминриа црвеното светло.

 

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK