Погледнете како изгледа јахта од 90 милиони евра (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Дали знаете дека најлуксузната, а воедно и најскапата јахта чини 90 милиони долари? Business Insider на својата интернет страна објави видео од оваа јахта која ретко кој може да си ја дозволи.

Најголем дел од основата е изработена од алуминиум. При тоа посветено е големо внимание на еко компонентата. Така, голем дел од придружните елементи се изработени од еколошки материјали.

Максималната брзина со која може да плови изнесува 50 км/ч. Со едно полнење на резервоарот може да помине нешто над 8 илјади километри или од крајниот запад на Австралија до Европа.

Она што е новитет е ноќниот мод со кој моторот станува бесшумен додека вибрациите се сведуваат на минимум. Како изгледа оваа јахта погледнете на видеото во продолжение.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK