Колку долго може да се дрифта: Toyota 86 тоа го прави 6 часа!

ОБЈАВЕНО НА:

Спортско возило не само што треба да има добри перформанси, да изгледа привлечно треба да може и да исполнува некои очекувања. На пример да биде лесна за дрифтање. Колку зависи од возачот, толку и од возилото.

Toyota 86 веќе ги има докажано своите дрифтерски способности, а купето со две седишта управувано од Германецот Харал Милер во 2014 година постави светски рекорд, минувајќи 144,126 км. со непрекинато дрифтање.

А сега тој рекорд го надмина јужноафриканскиот новинар Џеси Адамс кој успеа со ова возило да мине 168,502 км. постигнувајќи просечна брзина од 29 км/ч. И така се вртеше повеќе од 1.000 пати, речиси 6 часа!

‪The @GWR #86driftrecord gets underway @PoorBoyLtd @AdrianBurford Toyota SA OMP Racing Motoring.co.za ATS Motorsport Supplies ‬

Публикувахте от ILEB в 12 юни 2017 г.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK