Кога Кинезите прават мост (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Не е никаква непознаница за дарбата и креативност на кинеските архитекти и градители. Во оваа земја може да се сретнат најразлични импресивни градби што ќе ве остават без здив.

Една таква градба е патната делница во провинцијата Чу-пеј. Станува збор за делница која со долг мост поминува низ локалната река.

Ова импресивно здание е составено од 4,4 километри долг мост кој е дел од 11 километарската делница која ги поврзува провинциите Чу-пеј и Јичанг.

Како излгеда ова импресивно архитектонско дело погледнете на видеото во продолжение.

Информативно, според податоците објавени во кинеските медиуми, целосната изградба на оваа патна делница изнесувала 70 милиони долари.

 

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK