Внимавајте ако патувате во Ниш – крадат тркала!

ОБЈАВЕНО НА:

Полицијата во Ниш трага по крадците кои ги украле тркалата на најмалку четири автомобили. Внимавајте ако планирате да одите во Ниш, па макар и во кафеана.

Од автомобилите биле симнати тркалата, и возилата биле оставени на трупци. Според некои информации, две од возилата биле во гаража кога им биле извадени тркалата.

Полицијата се уште трага по точниот број на оштетени граѓани. Се претпоставува дека се работи за крадци кои потоа ги препродаваат истите делови.
Во Србија цената на гумите се движат меѓу од 30 евра па нагоре, за нови, а бандажите се меѓу 10 и 20 евра ако станува збор за обични челични бандажи.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK