Падна рекордот: Koenigsegg леташе со 127 метри во секунда (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Тестирањата направени на почетокот на ноември, покажаа одлични резултати за Koenigsegg, а на патеката во Невада беше поставен нов рекорд за максимална брзина на сериски автомобил. Новото најдобро постигнување е 447 километри на час, што е просек од двете задолжителни возења. При првото возење достигнатата брзина брила 454,9 км/ч, а при второто 435 км/ч.

Видеото коешто е објавено од страна на Koenigsegg дава можност да се види нападот на светскиот рекорд и тоа од најдобра позиција. Камерите се поставени во возилото и може да се види како тест пилотот Никлас Лилја го вози автомобилот. Инаку, после надминувањето на брзината од 300 километри на час автомобилот минувал по 127 метри во секунда.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK