Најубавиот автопат во светот се наоѓа во … (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

За автопатот Nepu-Napo, кој се протега во југозападната регија Guangsi велат дека е навистина посебен и дека е веројатно најубавиот автопат кој постои во светот. Со ова само се дава уште еден доказ за Кина како земја која ја красат многу природни убавини и архитектонски чуда кои ги има создадено човекот.

Патот е опкружен со густи шуми и ридчиња, а бетонската конструкција претставува силен контраст на околината. На тој начин се добива преубав поглед за време на возењето, а на ова ретко кој може да одолее.

Автопатот S60 кој се наоѓа во близина на границата со Виетнам е од страна на светските медиуми е прогласен за еден од најубавите во светот, а тоа е големо признание.

Кога ќе се погледнат фотографиите од воздух често е празен, но граден е со идеја и мисла за иднината. Во земјата каде што има 1,3 милијарди жители од кои 40 проценти се во рурални краеви се очекува во иднина да има голема корист и од овој автопат и на истиот да минуваат далеку поголем број на возила.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK