Автобус за спиење од дома до работа (ФОТО)

ОБЈАВЕНО НА:

Фирмата од Англија, Simba се занимава со производство на душеци или како што таа ги нарекува – системи за сон. Според податоците коишто ги поседува оваа фирма Британците заспиваат во превозните средства на јавниот транспорт во просек 27 пати годишно. Како причина за тоа е прераното започнување на денот или предоцното завршување на истиот.

Во тој ред на работите и мислење, создавањето на автобус за спиење е прекрасна идеја, зарем не?

Согласно со архитектите од Andersson-Wood, Simba создава специјален виртуелен проект на Snoozeliner. Во тој автомобил на два ката же можат да спијат до 14 лица, а некои од нив ќе бидат предвидени за лицата со прекумерна тежина. Притоа ова возило е замислено за патување од дома до работа, а не е замислено за долги релации.

Тука се поставува уште едно прашање, а тоа е дали вреди да се троши за билет за спиење?

За секое место се предвидени удобен кревен, маска за сон, Noise-Cancelling слушалки и пријатни ароматизатори. На бордот ќе растат и цвеќиња, а оние коишто се алегрични на нив ќе бидат навреме предупредени.

Дали оваа идеја нема да се претвори во автобус за забава ќе стане јасно уште во текот на оваа година. Simba планира да пушти автобуси во четири градови од Велика Британија, а цената на билетите ќе биде со цена од 8,5 фунти.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK