Ако веќе купувате возило: Ова се најнадежните и најпроблематични половни автомобили

ОБЈАВЕНО НА:

Германската агенција за техничка инспекција и сертификати (TUV) го објави својот годишен извештај за веродостојноста на веќе користените автомобили. Притоа е направен рејтинг на возила од различни класи коишто се групирани според годината на производство.

Рангирањето е направено врз база на добиените резултати од речиси 10 милиони технички прегледи на 225 модели во текот на последната година.

СТАРОСТ ОД 2 ДО 3 ГОДИНИ
НАЈНАДЕЖЕН: Mercedez-Benz SLK (Typ R172)
НАЈПРОБЛЕМАТИЧЕН: Kia Sportage

СТАРОСТ ОД 4 ДО 5 ГОДИНИ
НАЈНАДЕЖЕН: Mercedes-Benz B-Klasse (Typ W246)
НАЈПРОБЛЕМАТИЧЕН: Peugeot 207

СТАРОСТ ОД 6 ДО 7 ГОДИНИ
НАЈНАДЕЖЕН: Porsche 911 (Typ 997)
НАЈПРОБЛЕМАТИЧЕН: Chevrolet Aveo

СТАРОСТ ОД 8 ДО 9 ГОДИНИ
НАЈНАДЕЖЕН: Porsche 911 (Typ 997)
НАЈПРОБЛЕМАТИЧЕН: Chevrolet Matiz

СТАРОСТ ОД 10 ДО 11 ГОДИНИ
НАЈНАДЕЖЕН: Porsche 911 (Typ 997)
НАЈПРОБЛЕМАТИЧЕН: Ford Ka

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK