Заедно сме посилни: Mazda, Denso и Toyota здружени ќе развиваат електрични возила

ОБЈАВЕНО НА:

Mazda, Denso Corporation и Toyota Motor Corporation објавија дека се согласиле да создадат нова компанија, чија главна задача ќе биде развојот на различни технолошки решенија за идните електромобили на брендови.

Трите компании велат дека новата компанија ќе работи со избрани вработени од трите компании, со што ќе се обезбеди голема ефикасност и брзи резултати. Новата компанија ќе биде ангажирана во развојот на технологии кои ќе бидат дизајнирани да ги вградат во димензиите на електрични возила – од мини до автомобили, спортски автомобили и лесни камиони.

Новата компанија, во која најголемата инвестиција од 90%, ќе биде од Toyota, Mazda и Denso, ќе биде отворена и за други производители на автомобили и за добавувачи на компоненти и тоа со 5 отсто од акциите.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK