Соседите одат чекор напред: Бугарските возила самите ќе повикуваат брза помош

ОБЈАВЕНО НА:

Со користење на системот eCall, секое возило во Бугарија во случај на сообраќајна незгода автоматски ќе повикува брза помош.

Министерството за внатрешни работи на Бугарија објави тендер за избор на компанија што ќе ги опреми сите возила што се продаваат на нивниот пазар, и тоа во вредност од 455.000 евра колку што вреди проектот.

Според законот секое возило во Бугарија ќе мора да го има вградено ово систем.
Уредите од автомобилите ќе ги испражаат информациите за точното место на несреќата, бројот и моделот на возилото како и идентитетот на сопственикот

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK