Кинезите сакаат да патуваат – со воз

ОБЈАВЕНО НА:

Кинеската железница забележала пораст од 6,7 отсто во превозот на патници за време на денот на трудот – 1 мај, покажувајќи го пораст на интересот за патување меѓу Кинезите.

Околу 49 милиони патници ја користеле железницата во периодот од 28 април до 1 мај, што е за 3,09 милиони повеќе од лани, според кинеската ќелезница.

Сообраќајот бил највисок на 28 април – 13,7 милиони патници за еден ден, а рекордот бил токму на 1 мај.
Иако Кина е најголемиот пазар на автомобили сепак железницата сѐ уште е важно превозно средство последниве години. За време на празниците имало приходни од туризам во износ од 11,5 милијарди долари, што е за 16,2 отсто повеќе од лани.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK