Suzuki е најомилен кај купувачите

ОБЈАВЕНО НА:

Втора година по ред Suzuki е најомилена марка на компактни автомобили во светот според IHS Automotive. Класификацијата е направена врз база на светската продажба на автомобилите произведени во сегментите А и Б. Од SUZUKI Motor Corporation дадоа известување дека се продадени близу 2.614.000 компактни автомобили, а тука се вклучени и модели кои се разработени за европскиот пазар како: CELERIO, BALENO I SWIFT.

Suzuki е водечки автокомобил во компактната класа на светско ниво.
Автомобилите на Suzuki се карактеризираат со динамични и екомични бензински мотори од најновата ера, а се дава можност за избор меѓу механички и автоматски менувач.

Покрај тоа се нуди гаранција за максимална сигурност како за возачот и патниците, така и за пешаците. Изненадува со неочекуван простор и комфорт.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK