Renault со нов шестгодишен план – Drive The Future (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Renault Group ги објави првите детали за новиот шестгодишен стратешки план за развој – Drive The Future, кој се очекува да придонесе до зголемување на реализацијата на компанијата од над 40 % до ниво од над 5 милиони автомобили годишно. Сега продажбата на нови автомобили на групацијата беше при 3,47 милиони во 2016 година.

Главни точки во новиот план на Renault Group се 21 ново возило, проширување на дејноста на компанијата на територијата на Русија со Renault и AVTOVA (Lada), нови соработки во областа на електрификацијата и комерцијални возила, развој на територијата на Кина, проширување на пазарот со присуство во Бразил, Индија и Иран, Потоа воведувањето на пазарот на 8 целосно електрични и 12 електрифицирани автомобилот, и други.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK