Рекорд на Nissan: За 84 години – 150 милиони возила

ОБЈАВЕНО НА:

Nissan Motor објави дека 84 години по почетокот на своите производствени операции, вкупниот број на направени автомобили ја достигна бројката од 150.000.000 возила. Од компанијата коментираат дека најимпресивниот показател е резултат на континуираната поддршка која Nissan Motor ја добива како од страна на своите меѓународни акционери, така и од страна на вработените, добавувачите и клиентите.

Како доказ за тоа дека од Nissan Motor посочуваат дека за производството на првите 100 000 000 нејзини автомобили биле потребни 73 години, а следните 50 милиони биле направени за 11 години.

Друг интересен факт поврзан со производството на Nissan Motor е оној дека додека 76,5 % од произведените возила до 2006 година, 100 милиони автомобили на компанијата биле склопени во Јапонија, 76,5 % од следеа 50 000 000 биле направени надвор од територијата на истата земја.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK