Работниците на Fiat во Крагуевац на колективен одмор до крајот на август

ОБЈАВЕНО НА:

По само неколку денови работа, работниците на Fiat во фабриката во Србија ќе мораат повторно на принуден одмор. Како што пренесува FCA Srbija, работниците на оваа фабрика ќе имаат платено отсуство се до 28 август вклучувајќи го тука и колективниот годишен одмор.

Заменик претседателот на самостојниот синдикат на фабриката, Небојша Мандариќ, за српските медиуми изјави дека работниците ќе бидат на платено отсуство до 31 јули, за што ќе добијат 65% од месечната плата.

Од 3 август па се до 21 август ќе користат колективен годишен одмор, а потоа од 24 август до 28 август поново ќе бидат на платено отсуство.

Најголемата причина за ова отсуство е значително намаленото производство кое е предизвикано од значително намалената побарувачка на моделот Fiat 500L кој е се произведува во оваа фабрика.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK