Porsche ќе продолжи да нуди рачни менувачи во 911 и 718

ОБЈАВЕНО НА:

Porsche потврди дека ќе продолжи да ги нуди моделите 911 и 718 со рачни менувачи што е можно подолго, преку сегашната генерација на своите спортски автомобили, и тоа на барање на клиентите. Додека многу други производители на автомобили фокусирани на перформанси ги отфрлија мануелните менувачи во последните 10-15 години, Porsche продолжи да ги произведува веројатно најдобрите рачни менувачи во моментов достапни на пазарот.

Франк Мозер, одговорниот за овие модели во Porsche, неодамна зборуваше за посветеноста на производителот на автомобили за мануелни менувачи, изјави дека побарувачката од клиентите е причината што тие останале наоколу.

„Рачниот менувач е секогаш она што го сака купувачот во 911, така што работевме и работиме што е можно подолго за да ги зачуваме“, изјави Мозер за The Drive. „Тоа е апсолутно релевантно за 911. Затоа го имаме 911 T со рачен менувач, а сега 911 S/T со менување на брзини, и тоа е навистина затоа што клиентите сакаат менување со рачен менувач“.

Мозер додаде дека производителот на автомобили „работи на“ осигурување дека може да ги одржува мануелните менувачи живи преку сегашната генерација на 911 и 718. Интересно, Мозер посочи дека производителот на автомобили нема никаков интерес да се обиде да направи мануелен менувач за електрично возило. Познато е дека Toyota истражува потенцијална промена на синтетички менувач за електрични возила, но Мозер смета дека ова е неавтентично и не сака да го следи примерот.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK