Петте најчудни (или најглупи) имиња на автомобили во светот

ОБЈАВЕНО НА:

Земајќи го предвид богатиот вокабулар во балканските земји со пцовки, навредни и грди називи, направен е список на на некои од најглупавите називи на автомобили. Имињата на автомобилите, па и другите предмети во оригинал и на јазикот од земјата каде потекнуваат значат едно, но преведени на друг јазик може да значат нешто сосема друго, понекогаш и многу смешно.

  1. Renault LeCar

Само на момент замислете дека LeCar се преодавал на Балканот и прочитајте го на глас „онака како што зборувате“.

Овој модел Хрватите би можеле да го доживеат како провокација бидејќи изговорот не е LeKar, туку LjeKar. Renault со овој автомобил би испаднал службен автомобил во процесот на отцепување. Во секој случај делува смешно.

Renault LeCar… LeKar… LjeKar… Само без судири…

  1. KIA Mentor

Mentor? Mentor за што, чиј Mentor? Делува малку чудно и малку смешно.

  1. Ford Ka

Ford Ka што?!?  Ka(ко) оној автомобил?  Ka(ко) оној човек? Некој коментар за ова?

Дефинитивно возило според говорот во Далмација… Ка=Како.

  1. Subaru Brat

Иако овој автомобил не се продавал ни близу до Балканот, секако влегува во групата на автомобили со најсмешни имиња.

Овој Subaru дефинитивно има „кул“, а станува збор за возило кое толку многу сакаше да замине во Америка, што дури тоа и не беше нормално. Сепак, после прифаќањето Subaru Brat (веќе само по себе делува смешно кога ќе се напише) на тамошниот пазар следуваше и една од подобрите измами во светот на автомобилите.

Брат за брат добар Subaru.

  1. Proton Jebat Concept

Замислете Proton да го исфрли овој модел на пазарот и истиот да се појави на Балканот.

Веќе замислуваме како претставникот на Протон на балканските простори добива константни телефонски повици од шегобијците и со прашања како: „Колку е гарајцијата за Jebat?“, „Може ли да се проба Jebat?“, или „Што од опремата е на листата на Jebat?“

Замислете ги маркетиншките слогани како: „Испробајте (го) Jebat на отворени денови“ или некој скриен слоган како: „Зошто Jebat за само ’толку пари’ месечно“.

Дефинитивно штета што Jebat никогаш не се појавил на пазарот во некоја од земјите од поранешните ју простори.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK