Нема повеќе Mercedes возила на претплата

ОБЈАВЕНО НА:

Во 2015 година бројни производители на американскиот пазар воведоа можност за користење на нови автомобили по принципот на претплата.

BMW, Porsche, Audi, Mercedes-Benz беа дел од производителите кои ја нудеа оваа услуга на американскиот пазар, а сите тие беа согласни дека доаѓа нова ера во поглед на сопственоста на автомобилите. Целта беше да се воспостави нов бизнис модел по принципот на претплата.

Луксузните возила на Mercedes-Benz се достапни со претплата од 1.000 долари месечно со вклучено одржување и редовни сервиси. Сепак оваа програма сега ќе биде прекината. Причината за оваа одлука е слабата заинтересираност за овој вид на услуга.

“Заинтересираноста беше ОК. Сепак да имаша навала секако дека ќе ја задржавме оваа услуга и целиот проект” изјави претставник на американската дивизија на Mercedes.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK