На бензинските пумпи во Германија, почнува да се наплаќа услуга која била бесплатна

ОБЈАВЕНО НА:

На бензинските станици речиси да има само неколку услуги што ви се бесплатни. Користење на ВЦ, чистење на стаклата додека полните гориво, и секако бесплатно пумпање на гумите ако притисокот ви е низок. За се други се наплаќа. Една од овие услуги во Германија ќе стане платежна, иако на многу пумпи и користењето на ВЦ се наплаќа.

Станува збор за користењето на компресорот за пумпање на гумите. За него во иднина ќе треба да платите, или самите да ја извадите пумпата од багажникот и д апочнете да пумпате.

А штом во Германија услугата на бензинските станици почнува да се наплаќа, наскоро истото веројатно ќе продолжи и во другите земји. Така почнува ланецот на реакција. Но, засега услугата што во Германија почнува да се наплаќа

Заднина на ваквата одлука е фактот што операторите на бензинските пумпи треба да потрошат многу пари за да купат и одржуваат опрема под воздушен притисок

Поради економската ситуација во Германија, многу производи и услуги поскапеа, а бензинските пумпи не се исклучок. Само Shell е исклучок, и од 2013 година наплатуваше за употреба на уреди за притисок на воздухот. Сега некои компании го следеа неговиот пример и ја менуваат својата стратегија, пишува списанието Феникс.

Повеќето даватели на услуги не наплатуваа дополнителни такси бидејќи ги вклучија трошоците за бесплатните услуги во цените на другите производи.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK