Маск заработува 300.000 долари од продажба на … капи (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Новоформираната компанија The Boring Company објави информација која вели дека добила повеќе од 300.000 американски долари од продажба на капи. Ништо спорно, но тоа е компанија на Елон Маск, основачот на Tesla кој најде оригинален начин како да заработува дополнителни пари.

„Ви благодариме што купивте од нашата супер досадна капа. Вие сте на врвот, и фигуративно и буквално. Сите средства одат директно за уште поголем разгвој“, вели шефот на Tesla, Илон Маск.

Во компанијата The Boring Company, Маск си имаат поставено цел за постојано зголемување на автомобилите на патиштата, па затоа ќе има потреба од нивно симнување под земјата. Се разработува специјална товарна платформа која би функционирала под земјата и на која превозните средства би биле траспортирани автоматски,

Покрај тоа Илон Маск најавува и ракетна технологија при правењето на автомобилите.
Многумина го сметаат за генијалец, а други ги сопоруваат неговите квалитети. Како и да е, тој знае како се заработува. А тоа е најважно.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK